• Biologická olympiáda

            Školské kolo 

            Dňa 11.1. a 6.2. sa žiaci 8. a 9. ročníka zúčastnili školského kola biologickej olympiády v kategórii

            C - teoreticko praktická časť a kat. E - zoológia.

            Úspešní riešitelia Katarína Barišová z 8.A , Adam Beták z 8.A , Samuel Studienka z 9.A a Patrik Kukučka z 9.A postupujú do okresného kola biologickej olympiády.

            Gratulujeme.

          • Spolupráca

            ŠKD 3 + ŠKD 4 

            Aj počas mrazivých januárových dní, keď sa deti museli obliecť do teplých kabátov a rukavíc, nezabudli na vtáčiky a vyrobili im krmítka. Deti sa tešili, keď videli, ako si vtáčiky pochutnávajú na jedle, ktoré im s láskou pripravili. Chceli by sme sa zo srdca poďakovať pánovi Kukučkovi, ktorý nám podaroval semiačka na výrobu. Sme mu nesmierne vďační za jeho láskavosť.

          • Školské kolo 1.stupeň

            HVIEZDOSLAVOV KUBÍN 

            Hviezdoslavov Kubín je celoštátna postupová súťaž a prehliadka v umeleckom prednese poézie a prózy. Aj na našom 1.stupni sa žiaci zapojili. V prednese poézie a prózy sa zúčastnili žiaci z 1. až 4.ročníka. Porota mala ťažké rozhodnutie. 
            Na 3.mieste sa umiestnili až 5. súťažiaci : H. Ksenáková z 2.B, N. Diviaková z 3.A, M.Macura z 3.A, T. Janišová zo 4.A a A.Hošták zo 4.A. 
            Na   2.mieste sa umiestnila  B. Kacková z 3. A a víťazkou školského roka je v prednese poézie H.Kapustová z 2.A, ktorá  zároveň postupuje ďalej a bude nás prezentovať na obvodnom kole v Trenčíne. 
            Všetkým srdečne blahoželáme

          • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN 2024

            ŠKOLSKÉ KOLO ŽIAKOV 2. STUPŇA
             

            Dňa 25.1. 2024 sa v 6.A triede uskutočnilo školské kolo jubilejného 70. ročníka prestížnej celoslovenskej recitačnej súťaže v prednese poézie a prózy – Hviezdoslavov Kubín.
            Táto súťaž je jedinečnou príležitosťou pre mladých nádejných recitátorov preukázať svoj umelecký talent, lásku k slovu a kráse slovenskej literatúry.
            Súťažiaci 2. a 3. kategórie predviedli svoje recitačné umenie a veľkú odvahu vystúpiť pred spolužiakmi z iných tried a pani učiteľkami v porote.
            V prednese poézie a prózy súťažili:
            Michaela Buláková 5.A Natália Bátovská 6.A Katarína Barišová 8.A
            Diana Jurišová 5.A Laura Vasiljevič 6.A Soňa Bešinová 8.A
            Nela Vlasáková 5.A
            Víťazkou školského kola HK 2024 sa stala žiačka 5.A Nela Vlasáková, ktorá bude našu školu v 2. kategórii v prednese prózy reprezentovať na obvodnom kole v GMAB v Trenčíne.
            Víťazke srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov

          • MUZIKÁL

            AK VERÍŠ ZÁZRAKOM

            Žiaci 3.A a 4.A  sa spoločne vybrali hľadať zázrak až do divadla na Novú scénu v Bratislave.  Zavítali sme  do najznámejších rozprávok súčasnosti ako Frozen, Coco, Encanto, Moana, Leví kráľ, Pocahontas a ďalších. Zistili sme, že každá rodina má svoje problémy a starosti, dokonca aj taká, ktorej členovia majú magické schopnosti. Pokúšali sme sa zamyslieť nad tým, ako rešpektovať jeden druhého, čo je niekedy možno náročné ale veľmi dôležité. Dozvedeli sme sa, že netreba súdiť druhých podľa odlišností a že slová „prosím“ a „ďakujem“ sú tie najmocnejšie slová zo všetkých.

          • Spoločné aktivity v ŠKD

            Čas stravený v oddelení ŠKD 2.ročník bol veľmi zaujímavý. 

            Daždivé a sychravé dní sa pretavili aj do aktivít v ŠKD3 a výsledkom bolo množstvo krásnych a zaujímavých čižmičiek. Fantázii sa medze nekládli.

            Keďže počasie veľmi neprialo pobytu detí na školskom dvore, šikovné a nadané huslistky Ninka a Hanka nám spríjemnili poobedie v ŠKD3. Ostatné deti sa pridali a vymysleli tanček.

            Ozajstnú bielu pani "Zimu" sme privítali výrobou snehových vločiek, ktoré sme použili na výzdobu triedy.

            Čertovsky dobrá trieda potrebuje "čertíkov".

            K nášmu triednemu Mikulášovi nesmú chýbať čižmičky. 

            Na Mikuláša bolo veselo aj pri hrách na koberci.

             

          • Mikuláš

            Vitaj, vitaj, Mikuláš, vitaj medzi nami, prišli sme ťa pozdraviť veselými hrami. Ty nám zato ukážeš, čo v tom koši máš. Vitaj, vitaj zďaleka, milý Mikuláš.

            Rok nám ubehol a znovu tu máme Mikuláša, jeden z najobľúbenejších dní v roku pre naše deti. Žiaci 8.A triedy si pre nás pripravili krásny hudobný program - celý deň nám spríjemnili hrou vianočných piesní na hudobných nástrojoch. Nechýbal čert, anjelik a Mikuláš. 

            Žiacky parlament pripravil mikulášsku poštu - kde si žiaci písali listy a pozdravy. Mikuláš mal pripravené balíčky a jeho pomocníci roznášali aj mikulášsku poštu. 

          • Mikulášska výzva

            Koľko lásky sa zmestí do balíčka

            Do zariadenia pre seniorov Slnečný lúč dnes zavítal Mikuláš od žiakov zo ZŠ s MŠ. Našim cieľom ich bolo potešiť hudbou vianočných piesní a  zároveň obdarovať darčekom. 

            Chceme sa touto cestou poďakovať  všetkým rodičom za spoluprácu. Aj Vy ste prispeli k tomu, aby sa našim  seniorom vyčaril úsmev na tvári. 

            Ďakujeme 

          • Vianočné trhy

            1.12.2023 žiaci 4.A triedy prispeli svojimi vianočnými ozdobami na stromček v obci. Ozdoby si vyrábali spoločne s pani vychovávateľkou v oddelení ŠKD 4. 

            Čas vianočný sme si spestrili vianočnými nákupmi na trhach a zahrial nás detský punč. 

          • Zber starých mobilov

            Miesto   Trieda
            1.   4.A - 34 mobilov
            2.   6. A - 24 mobilov
            3.   2.A - 15 mobilov
              
            Miesto   Jednotlivci
            1.    Hanka Kukučková 6.A -20 mobilov
            2.   Ondrej Marušinec 7.A - 14 mobilov
            3.   Hanka Kapustová 2.A - 12 mobilov