• OZNAM

            Zápis do materskej školy

            Základná škola s materskou školou , Drietoma 453 oznamuje termín, podmienky

            a postup zápisu detí do materskej školy 

             od 02. 05. 2023 do 5. 05. 2023

             

            Na predprimárne vzdelávanie v materských školách sa prijímajú deti v súlade § 59 zákona č. 245/2008 Z. z. a v súlade § 3 vyhlášky Ministerstva školstva Slovenskej republiky č. 438/2020 ktorou sa mení a dopĺňa vyhláška Ministerstva školstva Slovenskej republiky č. 306/2008 Z. z. o materskej škole v znení vyhlášky č. 308/2009 Z. z.

            Na predprimárne vzdelávanie sa prijíma dieťa od troch rokov veku, výnimočne možno prijať dieťa od dovŕšenia dvoch rokov veku, ak je voľná kapacita miest v MŠ a dieťa je odplienkované a má sebaobslužné návyky. 

            Pre dieťa, ktoré dovŕšilo päť rokov veku do 31. augusta 2023 je predprimárne vzdelávanie povinné.                  Deti sa na predprimárne vzdelávanie do MŠ prijímajú k začiatku školského roka, alebo v druhom polroku školského roka pokiaľ je voľná kapacita MŠ.

            • Do materskej školy sa prijímajú deti na základe elektronickej prihlášky - prihláška zákonného zástupcu. Prihláška sa nachádza na našej web stránke  www.zsdrietoma.edupage.org   v sekcii NAVIGÁCIA (vľavo ) v priečinku ELEKTRONICKÁ PRIHLÁŠKA,  
            • alebo papierová  prihláška, ktorú nájdete  v sekcii  NAVIGÁCIA   ( vľavo)                                        TLAČIVÁ a FORMULÁRE  (Žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie ( MŠ)) , treba ju doručiť osobne v čase od 10:00 do 15:00 najlepšie s dieťaťom, ktorého sa zápis týka  do ZŠ s MŠ Drietoma 453 najneskôr do 05. 05. 2023.
            • Súčasťou žiadosti je potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára, kde sa uvedie okrem iného aj údaj o povinnom očkovaní – predkladá sa až v auguste 2023.
            • Z dôvodu ľahšej adaptácie možno do materskej školy prijať dieťa na adaptačný pobyt.
            • Riaditeľka  ZŠ s MŠ vydá rozhodnutie o prijatí dieťaťa na predprimárne vzdelávanie   do15. júna 2023.
          • Veľkonočné prázdniny

            Riaditeľstvo ZŠ s MŠ, Drietoma 453 oznamuje rodičom, že Veľkonočné prázdniny pre žiakov ZŠ sú od 6. apríla 2023(štvrtok) do 11. apríla 2023(utorok). Vyučovanie v ZŠ začne v stredu 12. apríla 2023.

            V čase Veľkonočných prázdnin bude prerušená prevádzka v materskej škole, v školskom klube detí a v školskej jedálni.

          • Inkluzívny tím

            Nová trieda

            Školský špeciálny pedagóg je člen inkluzívneho tímu, ktorý na škole pôsobí. Spolu s asistentmi učiteľa spolupracujú na tom, aby škola mohla byť miestom pre každého žiaka, kde sa bude cítiť bezpečne a zažije pocit úspechu. ŠŠP pracuje so žiakmi mimo jeho kmeňovej triedy v novo-zriadenej triede s rozličnými, kompenzačnými pomôckami určenými na individuálne intervencie. S jednotlivými žiakmi napríklad trénuje oslabené poznávacie funkcie (zrakové vnímanie, sluchové vnímanie, pamäť, pozornosť, priestorovú orientáciu...), realizuje cvičenia na reedukáciu čítania, rozvíja matematické predstavy žiakov, komunikáciu, či trénuje so žiakmi rôzne techniky práce s textom.